Varför sårar andra mig? “Säg sanningen”……(Budskap inför veckan som kommer)

6

Hej kära läsare!

Att andra sårar. Avsiktligt eller oavsiktligt.

Det gör lika ont i alla fall. Kommer vi någonsin kunna komma ifrån det? Finns det något vi kan tänka så att vi kan distansiera oss ifrån det?

Enkelt skulle vi kunna säga såhär:

När människor mår bra sårar de inte andra människor. Avsiktligt eller oavsiktligt. Det blir en omöjlighet eftersom att en människa som är i balans och mår bra inte kan generera något annat än kärlek. Det är vårt ursprungliga tillstånd.

MEN oftast är det inte så det ser ut. Även om det är efter balans och harmoni för att uppleva kärlek inombords som vi alla måste sträva så finns det aspekter att ta hänsyn till som tar vårt fokus ifrån den uppgiften idag i vårt samhälle.

Detta innebär att vi själva också har oförmågan att se vår egen del i det lidande vi upplever. Vi har lättare för att klandra andra än oss själva. Men samma faktum gäller även oss själva: När vi är i balans så kan vi inte ta emot något annat än kärlek och ser därför inget annat. Ser vi något vi identifierar som något annat än kärlek så låter vi det rinna av oss omedelbart utan att gå in i det.

Låter det “för bra för att vara sant”? Det är det inte. Men det är heller ingen quickfix. När du jobbar och tränar den inre muskulaturen är detta en utav milstolparna ( och kanske rent av det enda målet och det slutgiltiga målet) du siktar på.

Men hur kan vi tänka och jobba med känslan av att andra människor gör oss orätt? Vi behöver identifiera det faktum att vi alla oavsett prestation är älskade. I grunden, rakt igenom. Det måste vi bara hitta en acceptans i. Att kunna acceptera att du är älskad oavsett hur lång du är, hur tjock du är, vad du jobbar med, hur många sjukdagar du har, vad du inte lyckats uppnå i ditt liv som du önskade, hur du än har sårat….så är du älskad.

När du kan acceptera det så kan du också finna en distans i att andra människor också bär på samma kärlek och älskvärdhet. När detta blir klart för dig så kan du se att människor som säger direkt elaka saker, gör elaka handlingar emot dig gör det därför att de har tappat kontakten med den känslan av att vara älskade och accepterade. Du tar sedan emot detta som något annat än kärlek därför att du själv vacklar och är osäker i om du är värdig att älskas oavsett.

I många citat står att läsa att det inte har något med dig att göra vad någon annan väljer att se hos dig och inte se hos dig. Det är rent av en spegel till de själva. Därför är det direkt onödigt att ta omvägen inom dig av självhat och tvivel. Du är älskad. Precis som alla andra. Hur svårt det än kan vara att acceptera att även en människa som utför de ondaste av handlingar också har en möjlighet att tillåta sig kärlek att komma in och stråla ut.

Jag vet och inser att mina texter ibland kan vara av en djupare filosofisk karaktär. Det kan ibland behöva läsas igen och kanske också grubblas över. Därför ber jag dig göra så med denna texten. Jag är mer än tacksam om du lämnar en kommentar så vi tillsammans kan vrida och vända på insikter.

Dagens kort med tillhörande budskap:

Inför kommande vecka har jag här dragit ett kort till ifrån ifrån Orakel korten: “The answer is simple” av Sonia Qhoquette.

Säg sanningen!/Tell the truth

En förutsättning för att vi skall kunna starta vår inre resa som leder oss framåt mot att uppleva livet fullt ut, är att vi säger sanningen. Inte bara till vår omgivning utan också till oss själva. Att vi vågar vara ärliga med oss själva. Det är först och främst med oss själva och inom oss själva som vi behöver vara ärliga. Känns det svårt att just tala med rösten och formulera orden med munnen kan du också välja att skriva ner hur du känner. Både till dig själv och till din omvärld.

Under veckan som kommer. Gör det till din prioritet att tala din sanning till dig själv och din omvärld.

 

Tack återigen för att du läser och bidrar med din visdom och sanning i kommentarerna här nedan för oss alla att lära av.

Stora kramar// Johanna

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Mia Åström den

  Jag har haft ett turbulent år. När jag släppte det jag faktiskt inte kunde påverka och insåg att det förflutna faltiskt va just det släppte många blockeringar. Då började jag fundera på vad JAG ville. Och då började nästa resa som var än värre … MEN nu när jag gått igenom detta med stor vånda har jag insett hur mkt kärlek det finns om man bara vågar sträcka ut en hand. Och jag “ser” de som lider och dessa har vänt sig till mig om vägledning. Något jag inte trodde jag skulle kunna hantera med allt “mitt”… men döm till min förvåning va det varken svårt eller jobbigt. Jag gav och av kärlek kke mkt pga av den kärlek jag fått och får av människor omkring mig.
  Men har insett att många nära mig inte kan se eller känna kärlek och några valt att bryta med mig. Och jag har valt att låta dem göra det för stunden för jag kan inte göra något om de inte vill själva.

  Något snurrigt men hoppas du förstår min tankegång ?

  • soulgym den

   Jag beundrar dig verkligen för hur långt du kommit på dig resa och att du orkar skriva så klokt och insiktsfullt om det. De är inte lätt. Verkligen inte. Att gå igenom inre förändring är verkligen omkullkastande. Jag förstår precis. Tack för att du delar! kram

 2. Pia den

  Denna vecka ska jag försöka att se sanningen i det jag undviker. Att se vad det egentligen står för??

  • soulgym den

   Vilken fantastiskt insikt och utmaning. Hur gick det tycker du? 🙂

 3. Louise den

  Det svåra är att inte reagera när någon gör eller säger något elakt även om man tycker att man befinner sig på en bra plats i livet

  • soulgym den

   Ja det är sant! Det är tricket. Men man behöver komma ihåg att deras beteende inte har något överhuvudtaget med dig att göra 🙂 Tack för din kloka kommentar.

Lämna en tanke