“Hjälp oss bekämpa energifattigdomen” uppmanas vi. Helt rätt tänker jag fast på ett annat sätt.

0

Hej kära läsare!

 

Jingle bells Jingle bells all the way…. Nu rusar tiden fram och swish är det julafton och sen är den över. Är det någon period under året som man verkligen kan bli “energifattig” så är det nu. Julen kan på alla sätt suga musten ur oss. Vi rusar runt och skall hinna med. Vi skall hinna avsluta det gamla på jobbet och förbereda för det nya året. Vi skall hinna med alla klappar och vi skall hinna med städ och fix hemma. Återhämtning är något som ofta får stå tillbaka i dessa tider.

Jag fick idag en uppmaning från mitt elbolag att hjälpa dem bekämpa energifattigdomen i världen. Jag är för att stödja och kämpa mot fattigdomen världen över alla dar i veckan men inom mig var det någon som klickade till när jag läste denna meningen: “Hjälp oss bekämta energifattigdomen i världen”. Så tänkte jag att man kan se energi på så många olika sätt. Ett energibegrepp då man pratar ljus och värmen i hus känns rätt självklart för de flesta. Få människor argumenterar emot att energi finns och kan genereras. Men många människor tvivlar på den “inre energin” och hur man kan jobba med den i syfte att “sprida ljus och värme” inom både sig själva och andra.

Vi kan ta liknelsen mellan hus (fysiskt hus) där energi är våra fysiska lampor och vår fysiska värme i elementen. För detta får vi betala en räkning. Vi har också ett “inre hus” som skall värmas upp och underhållas. Vi får också en räkning att betala för detta men den fungerar lite tvärtom skulle man kunna säga. Räkningen du får för din inre energi och uppvärmning kostar MER ju MINDRE du underhåller den. Ju mer du ignorerar att jobba med din inre energi dessto mer kostar det. Priset räknas inte i kronor och ören utan i ork, ledsamhet, ångest, hopplöshet, avundsjuka mm. Ibland kan priset för att inte ha sett om sin inre egen energi vara väldigt högt. Det gäller att kolla av med jämna mellanrum och aktivt jobba för att förhindra en överdriven räkning.

Jag är en tränare av den inre muskulaturen. För mig är det en lika viktig del av människan som att träna den fysiska muskulaturen. Det är bara inte lika naturligt (ännu) för människor att se till att träna den delen av sig själv. Så när jag får ett meddelande ifrån mitt elbolag att hjälpa till med “energi” så är detta mitt bidrag.

Hur tränar du den “inre muskulaturen”?

Skriv gärna i kommentarsfältet och hjälp till att sprida kunskapen och kärleken.

Varma kramar från mig!// Johanna

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke